VGZ

VGZ is een van de grote verzekeraars in Nederland, die onderdeel uitmaakt van de VGZ Coöperatie. Hiertoe behoren bijvoorbeeld ook Univé en de sublabels Zekur en Blue. Wat dat betreft kiest u met VGZ voor een betrouwbare partij, die een uitgebreide ervaring heeft met de zorgverzekering. Houd er aan de andere kant rekening mee dat VGZ over het algemeen niet de meest voordelige verzekeraar zal zijn. Indien u online op zoek gaan naar een lagere premie is de kans groot dat VGZ niet als beste uit onze vergelijking naar voren zal komen.

Zorgverzekering

Dat neemt aan de andere kant natuurlijk niet weg dat u bij VGZ de mogelijkheid heeft om een heel goede zorgverzekering af te sluiten. U kunt tegen een toch altijd nog scherpe premie een basisverzekering afsluiten, om daarnaast eventueel gebruik te maken van de aanvullende dekkingen die er beschikbaar zijn. U heeft bij VGZ de keuze uit een aantal verschillende pakketten, waardoor u zelf kunt bepalen wat u voor de zorg wenst te betalen en wat u daar aan de andere kant voor verwacht terug te krijgen. Kies voor een uitgebreid pakket en een tandartsdekking, of aan de andere kant juist voor een basisverzekering.

Vergoedingen

De vergoedingen van VGZ zijn over het algemeen behoorlijk ruim opgezet, waardoor u ook daadwerkelijk waar voor uw geld krijgt op het moment dat u besluit hier een verzekering af te sluiten. Het extra bedrag dat u aan premie betaalt krijgt u weer terug op het moment dat u gebruik wenst te maken voor de zorg. Heeft u het idee dat u het komende jaar zorg nodig zal hebben? Dan zorgt u er met een zorgverzekering bij VGZ in ieder geval voor dat er sprake is van een goede dekking en een uitstekende service.

Declareren

Ook het declareren bij VGZ werkt op een heel eenvoudige manier. Het is niet langer nodig om een nota per post in te sturen of deze op een andere manier door te geven. Maak een foto van de nota of scan deze op een duidelijke manier in, zodat VGZ daar direct mee aan de slag kan gaan. Uiteraard verloopt het declareren op deze wijze een stuk vlotter en is de kans groot dat u sneller het gewenste bedrag uitgekeerd zal krijgen. Heeft u een naturapolis? Dan krijgt u de rekeningen helemaal niet te zien, aangezien VGZ de nota doorgaans direct van de zorgverlener ontvangt.

Besparen op de kosten

Het online declareren zorgt er bovendien voor dat VGZ behoorlijk op de kosten kan besparen. Daarnaast maakt men gebruik van een voorkeursbeleid met betrekking tot medicijnen, om ook de kosten hiervan zo laag mogelijk te houden. De lagere kosten bieden VGZ de mogelijkheid om de premie voor de basisverzekering zo scherp mogelijk te houden, waardoor ook u daarvan kunt profiteren. Wat dat betreft is het verstandig om zoveel mogelijk gebruik te maken van de pogingen die VGZ doet om op de kosten te besparen, zonder de zorg aan de andere kant uit te kleden.