Basisdekking en aanvullende verzekering

De basisdekking van de zorgverzekering is verplicht voor iedereen en wordt vastgesteld op basis van eisen vanuit de overheid. Dit betekent niet alleen dat u kunt rekenen op een goed pakket, het zorgt er aan de andere kant voor dat u de dekking puur op basis van de premie kunt vergelijken. Dat geldt echter niet voor de aanvullende verzekering, waardoor het wel degelijk interessant is om eerst eens naar de voorwaarden te kijken. U kunt uw zorgverzekering vergelijken nadat u maximaal 3 verzekeraars hebt gevonden die u een complete zorgverzekering aan kunnen bieden die volledig aansluit bij uw wensen.

Zorgverzekering vergelijken op premie per maand

Pas op het moment dat u enkele verzekeraars heeft gevonden die u kunnen verzekeren op basis van uw wensen is het een goed idee om naar de premie te kijken. U voorkomt op die manier dat u een meer voordelige premie kiest, terwijl dit aan de andere kant ten kosten gaat van de dekking van de polis. U zorgt voor een zorgverzekering met een goede dekking, zodat u daar gebruik van kunt maken als er daadwerkelijk wat aan de hand is. U kunt de premie per maand betalen, maar het is daarnaast interessant om dit per jaar te doen en op die manier van wat korting te profiteren.

Invloed van het eigen risico

Verder kunt u de zorgverzekering vergelijken om na te gaan welke invloed het eigen risico heeft op de premie die u betaalt. Hoeveel scheelt het bijvoorbeeld op het moment dat u een vrijwillig eigen risico in de polis opneemt? Vergelijk de kosten en baten, om op die manier te bepalen hoe u de verzekering voor het komende jaar in wenst te richten. U kunt online de zorgverzekering vergelijken en direct een keuze maken, waardoor u binnen een paar minuten over kunt stappen naar een meer voordelige aanbieder.

Zorgverzekering afsluiten

Wilt u een zorgverzekering afsluiten, bijvoorbeeld om het komende jaar opnieuw te besparen op de premie die u betaalt? Gebruik een online vergelijking om na te gaan waar u tegen de laagst mogelijke premie een goede dekking ontvangt. Dit kost u maar een paar minuten van uw tijd, terwijl het u aan de andere kant een interessante besparing op kan leveren. Houd er bovendien rekening mee dat u in Nederland verplicht bent om een zorgverzekering af te sluiten, die over het algemeen een contractduur van 12 maanden zal hebben.

Verplicht in Nederland

De zorgverzekering is verplicht in Nederland. De verplichting geldt alleen voor de basisverzekering en dient ervoor te zorgen dat een ieder in Nederland de mogelijkheid heeft om medische zorg te verkrijgen. U betaalt een bedrag per maand voor uw verzekering, waar u aan de andere kant weer wat geld voor terug kunt krijgen in de vorm van zorgtoeslag. Op die manier probeert de overheid de zorg goed betaalbaar te houden en kunt u er zeker van zijn dat u de juiste zorg ontvangt. U kunt uw zorgverzekering afsluiten door over te stappen naar een nieuwe verzekeraar, maar indien u niets doet kunt u ook gewoon bij uw huidige verzekeraar blijven.

Basis en aanvullende verzekering

De zorgverzekering bestaat in Nederland uit twee verschillende delen; de basisverzekering en de aanvullende dekking. De basisverzekering is voor iedereen verplicht en zorgt er bijvoorbeeld voor dat u bij de dokter langs kunt gaan, of u gebruik kunt maken van het ziekenhuis. De basisverzekering kent daarnaast een eigen risico, dat per jaar door de overheid wordt vastgesteld. Het is mogelijk om het eigen risico verder uit te breiden. Dat betekent dat u meer kosten zelf dient te betalen, maar u aan de andere kant kunt rekenen op een lagere premie per maand.

12 maanden contractduur

De zorgverzekering heeft over het algemeen een contractduur van minimaal 12 maanden. Dat betekent dat u steeds in januari de mogelijkheid heeft om een nieuwe verzekeraar te selecteren, zodat u bijvoorbeeld een lager bedrag per maand aan premie zal gaan betalen. Het is al vanaf november of december mogelijk om over te stappen, maar u kunt dat ook in januari van het daarop volgende jaar nog doen. In dat geval kunt u zich met terugwerkende kracht verzekeren vanaf 1 januari. U sluit dan opnieuw een overeenkomst voor verzekering voor 12 maanden, zodat u zich weer een jaar verzekerd weet van een goede zorgverzekering.

Online zorgverzekering afsluiten

U kunt online uw zorgverzekering afsluiten, waardoor u binnen een paar minuten tot een interessante besparing kunt komen. Het is wat dat betreft een uitstekend idee om een online vergelijking uit te voeren, op het moment dat de jaarwisseling in de buurt komt. U zorgt er daarmee voor dat u op tijd een beeld heeft van de premie die u nu betaalt en de eventuele besparing die er mogelijk is. Met name de online verzekeraars vormen over het algemeen een goede keuze, aangezien u er daarmee voor zorgt dat u een zo scherp mogelijke premie betaalt, voor een goede dekking.

Zorgverzekering voor studenten

Wil je een zorgverzekering voor studenten afsluiten? Als student heb je waarschijnlijk recht op de maximale zorgtoeslag, waardoor de kans groot is dat je maar een paar euro per maand hoeft te betalen. Kies je daarnaast voor een hoog vrijwillig eigen risico? Dan is de kans zelfs groot dat je helemaal niets voor je zorgverzekering hoeft te betalen. Het is wat dat betreft meer dan de moeite waard om de verschillende speciale zorgverzekeringen voor studenten goed met elkaar te vergelijken. Als student heb je nog maar weinig zorg nodig, waardoor je op zoek kunt gaan naar een heel lage premie voor de dekking die je nodig hebt.

Speciale dekking

Als student kies je met een zorgverzekering voor studenten voor een speciale dekking, die minder uitgebreid is dan die van een reguliere zorgverzekering. Je hebt bijvoorbeeld minder dekking tegen kosten voor kraamzorg of ouderenzorg, elementen die je waarschijnlijk nog helemaal niet nodig zal hebben. Aan de andere kant kun je rekenen op een dekking voor condooms of andere zaken waar jij mee te maken kunt krijgen. De zorgverzekering voor studenten zorgt er op die manier niet alleen voor dat je een scherpe premie betaalt, het zorgt er bovendien ook voor dat je daadwerkelijk wat hebt aan de dekking.

Lage premie

Daarnaast staat de zorgverzekering voor studenten natuurlijk bekend om de lage premie waar je op kunt rekenen. Dit komt voort uit het feit dat studenten over het algemeen maar weinig zorg nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat de verzekeraar het risico in jouw geval laag in zal schatten. De verzekeraar neemt genoegen met een relatief lage premie, aangezien dit voldoende is om de kosten af te kunnen dekken. Kies je voor een zorgverzekering voor studenten die je online af kunt sluiten? In dat geval kun je rekenen op een extra lage premie en kun je declaraties gewoon online indienen.

Kies je eigen risico

Wil je de premie nog verder omlaag brengen, bijvoorbeeld omdat je eigenlijk nooit bij de dokter, tandarts of in het ziekenhuis komt? Dan is het verstandig om alleen de basisverzekering te overwegen en daarnaast gebruik te maken van het maximale vrijwillige eigen risico. Je zorgt er op die manier voor dat je gemakkelijk nog een paar honderd euro extra per jaar op de premie kunt besparen. In combinatie met de zorgtoeslag zorg je ervoor dat je nauwelijks kosten voor je zorgverzekering voor studenten hoeft te maken, zodat je meer geld over kunt houden voor andere leuke dingen.