Vijf mogelijke manieren om uw droomhuis te kopen

Kopers hebben volop keuze op de woningmarkt. U kunt niet alleen kiezen uit een bepaald type huis, maar u kunt een huis ook op verschillende manieren kopen. Niet alle methodes zijn voor de hand liggend, maar we nemen u graag mee in de mogelijkheden.

Via Funda

De meeste mensen zullen een huis kopen via een website. Een goed voorbeeld daarvan is Funda. Het is wellicht wel de meest populaire plek waar u vrijblijvend kunt rondneuzen voor en koophuis. Indien u interesse heeft in een huis, kunt u direct actie ondernemen en een bezichtiging inplannen.

Via social media

De komst van social media heeft veel veranderd in de wereld. Het is zelfs mogelijk om een huis te zoeken via de verschillende platformen. Immers is er een groot bereik op Facebook, LinkedIn of zelfs via Instagram. Wellicht kunt u een link leggen met iemand en zodoende mogelijkheden voor een koophuis bespreken. Ook zijn verscheidene makelaars natuurlijk actief op social media. Genoeg keuze dus.

Via een veiling

U heeft ook de mogelijkheid om een huis te kopen via een veiling. Dat kunnen uit verscheidene veilingen bestaan: een vrijwillige veiling of een executieveiling. Houd er echter wel rekening mee dat hier andere regels gelden dan bij een ‘normale’ aankoop van een woning. Zo moet u er bijvoorbeeld zeker van zijn dat u het huis kunt financieren. De koop is namelijk direct bindend, indien u de veiling wint. Het kan daarom ook geen kwaad om een klein onderzoekje uit te voeren.

Via een aankoopmakelaar

Wilt u zeker weten dat u het juiste huis voor de juiste prijs koopt? Dan kunt u ook een makelaar overwegen. Het gehele aankoopproces wordt daardoor veel eenvoudiger, maar daar betaalt u natuurlijk ook voor. Een aankoopmakelaar staat u bij tijdens de huizenjacht, maar gaat zelfs nog met u mee voor ondertekening van de aankoopakte. Een begeleiding van het begin tot het einde dus!

Via een bekende

Tot slot kan het natuurlijk ook gewoon zijn dat je een huis overneemt van een bekende. U kunt natuurlijk gewoonweg rechtstreeks is contact staan met een huizeneigenaar. Wellicht is het nog wel de fijnste manier. Vaak gaat het hierbij om een familielid of bekende en dat scheelt weer makelaarskosten.

Alvast een hypotheek vergelijken?

Heeft u uw droomhuis al op het oog? Of bent u nog aan het verkennen? Als er aankoopplannen zijn, is het nooit verkeerd om alvast hypotheken te vergelijken. Via onze website kunt gemakkelijk en laagdrempelig offertes aanvragen. Dat is altijd vrijblijvend en daarmee zit u dus ook nergens aan vast. Start direct met hypotheken vergelijken en controleer welke aanbieder in uw geval het voordeligste is.

Review

Hoe nuttig is dit?

Gemiddelde score 0 / 5. Reviews: 0

Er zijn nog geen reviews