Vodafone Next: tijdens de looptijd van je contract wisselen van toestel

vodafone next
Gsmhelpdesk schreef dat Vodafone binnenkort een nieuwe dienst gaat onthullen: Vodafone NEXT. Met NEXT krijgen klanten de mogelijkheid om tijdens hun contract een ander toestel te mogen kiezen. Dit geldt ook voor sim only abonnementen.

Niet wachten op einddatum maar eerder wisselen van toestel

Nu moet een klant de looptijd van zijn contract uitzitten voordat hij een nieuw toestel uitkiezen mag, met NEXT komt hier verandering in de voorwaarde is wel dat men al 4 maanden klant moet zijn bij Vodafone. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een klant een ander toestel wil zij het een defect of ze willen het populairste toestel. De voorwaarden lijken misschien ideaal maar er zit wel een addertje onder het gras: Wanneer je kiest voor een ander toestel in de tussentijd dan dien je wel te kiezen voor een verlenging van 2 jaar van je abonnement.

Inruilwaarde van oude toestel

Is het oude toestel al afbetaald? Dan kun je je toestel inruilen bij Vodafone. In dat geval zal Vodafone een bepaald inruilbedrag hanteren wat weer afhankelijk is van de staat van het toestel en de leeftijd. De wijziging van het abonnement onder Next zorgt er dan ook voor dat je je abonnement met 2 extra jaren moet verlengen.

Sim only klanten kunnen kiezen voor nieuw toestel

Degenen die een sim only abonnement hebben van Vodafone kunnen in dat geval een nieuw toestel kiezen waarbij dit gewoon kan worden gekoppeld aan het bestaande abonnement, er zal een maandbedrag bij op worden geteld om de financiering van het toestel te betalen. Op 25 juli zal Vodafone alle informatie over NEXT bekend maken.

Vergelijk alle smartphones op Vergelijk.com

Of deze dienst nu echt zo handig is hangt af van de consument en zijn voorkeuren. Het vergelijken van abonnementen in combinatie met een bepaald type toestel kan al veel geld opleveren. Voor een grote groep consumenten is de aankoop van een los toestel te duur dus kiezen zij voor een langere looptijd van hun contract. Op Vergelijk.com kun je alle toestellen vergelijken op prijs en andere voorkeuren. Vindt bijvoorbeeld de scherpste deal voor de iPhone 6s of de Samsung Galaxy S7 en bespaar tot een paar honderd euro op uw belkosten.