Vodafone thuis overgenomen door T-Mobile

t-mobile
Vodafone heeft de tak Vodafone Thuis die internet, televisie en telefonie levert verkocht aan T-Mobile. De verkoop van dit onderdeel is bedoeld om de fusie met Ziggo te kunnen bekostigen. Vodafone had 150.000 klanten die gebruik maken van deze dienst, deze worden nu dus overnomen door T-Mobile zij merken verder niets van deze overname.

Fusie Ziggo en Vodafone zorgt voor meer concurrentie

Nu Vodafone gaat samenwerken met kabelprovider Ziggo vindt T-Mobile het tijd om haar plannen te wijzigen. In 2013 besloot T-Mobile nog om provider Online van de hand te doen dus blijft deze overname opmerkelijk. Toch moet T-Mobile haar positie versterken omdat ze het moeten opnemen tegen KPN en Ziggo terwijl daar ook nog Tele2 is die goedkoop mobiele abonnementen aanbiedt.

T-Mobile wil weer vaste diensten aanbieden

NLEx van de Nederlandse Energie Maatschappij is dé nieuwkomer die ook Alles-in-1 pakketten aanbiedt dus een extra concurrent voor T-Mobile. Eerder dit jaar wilde moederbedrijf Deutsche Telekom T-Mobile nog van de hand doen. Door het wegvallen van het aanbod in diensten voor thuis zagen zij hun omzet dan ook teruglopen. Met de overname zullen zij hun positie kunnen versterken op de Alles-in-1 markt.

Ziggo ziet omzet dalen en klanten vertrekken

Ook Ziggo heeft veel abonnees zien vertrekken daarom besloot de kabelprovider onder andere om te gaan samenwerken met Vodafone. Zo is er straks wel de keuze om voor alleen internet te kiezen na de fusie want Vodafone biedt al een internet only abonnement aan. Voor klanten die geen vaste telefonie willen afnemen is dat ideaal. Vooralsnog zijn KPN en Ziggo de enigen die een eigen netwerk hebben voor het aanbieden van vaste diensten en mobiel.

Plaats een reactie