Vodafone ziet afname in mobiele abonnees

vodafone mobiel
Provider Vodafone heeft de afgelopen 3 maanden 2.7% aan klanten zien vertrekken naar een andere provider. Dit schrijft de NOS op haar website. De reden voor het vertrek heeft te maken met de toenemende concurrentie. Momenteel heeft Vodafone 5 miljoen mobiele abonnees in haar bestand.

Vodafone verliest al langer klanten

Niet alleen het afgelopen kwartaal maar ook de maanden ervoor vertrokken er mobiele abonnees. Daardoor zag Vodafone haar omzet dalen naar 426 mln euro. De daling van de omzet heeft ook te maken met de inkomsten van de roamingskosten die gemaakt worden in het buitenland want deze zijn namelijk goedkoper geworden. In een andere tak van Vodafone zagen ze juist wel weer een stijging: meer nieuwe klanten voor televisie en internet pakketten dit percentage steeg met 103% ter vergelijking met 2015.

Vodafone bezig met fusie Ziggo

De provider wacht nog op goedkeuring van de toezichthouders om de fusie met Ziggo door te kunnen zetten. Zij verwachten daar begin 2017 meer duidelijkheid in te krijgen. Vodafone abonnees maken daarentegen wel meer gebruik van hun databundels en zij zagen daarom ook een stijging van 30% aan dataverbruik. Ook in prepaid klanten was een stijging te zien maar levert Vodafone minder op dan een klant met abonnement (€30 p/mnd) tegen (€3,50 p/mnd).

Fox Sports 1 straks standaard in basispakket

Vodafone is bezig met een aantal veranderingen aan te brengen in de basispakketten voor televisie, zo zal FOX Sports 1 Eredivisie standaard in het basispakket komen net als History Channel maar zal de prijs van het basispakket wel hoger worden.

Vergelijk Vodafone thuis op Vergelijk.com

Bekijk op Vergelijk.com alle televisie en internet abonnementen van Vodafone en vergelijk ze met alle Alles-in-1 pakketten van andere providers. Door goed te vergelijken kun je ook op internet en tv veel geld besparen op je maandelijkse kosten. Geïnteresseerd in een mobiel abonnement van Vodafone? Dat kan uiteraard ook met of zonder telefoon, klik in dat geval op Telefoons vergelijken of Sim only vergelijken en vink Vodafone aan.