Waar u op moet letten bij het vergelijken van de zorgpremie 2017

frank

In November moeten de zorgverzekeraars hun zorgpremie voor 2017 bekend gemaakt hebben. Uit verschillende nieuwsberichten blijkt dat de zorgpremie meer zal stijgen dan werd toegezegd. Wat betekent een hogere zorgpremie voor u en is uw huidige zorgpremie nu te duur? Minister Schippers gaf een stijging te verwachten van gemiddeld €3,50, toch blijkt dat zorgverzekeraars hier niet aan kunnen voldoen.

Eigen risico blijft ongewijzigd voor 2017

Het Eigen Risico daarentegen zal niet omhoog gaan en blijft volgend jaar ook op €385 staan. Voor consumenten met een goede gezondheid is er natuurlijk de mogelijkheid om het eigen risico te verhogen waardoor de zorgpremie per maand lager uitvallen kan. Het basispakket zal voor 2017 wel aangevuld worden met een aantal extra vergoedingen waaronder:

  • Besnijden mits met medische noodzaak
  • Borstprothese (bij geen borstgroei)
  • Ooglidcorrectie dat slecht zicht veroorzaakt bijvoorbeeld
  • Implantaat mbt hoek en snijtanden maximale leeftijd verhoogd naar 23 jaar
  • Eerstelijnsverblijf
  • Etalagebenen

Zorgtoeslag 2017 word hoger voor alleenstaanden en gezinnen

De zorgtoeslag voor alleenstaanden zal ook omhoog gaan er word gezegd dat dit met €20 verhoogd word maar is nog niet zeker. Ook grotere gezinnen kunnen er met de zorgtoeslag op vooruitgaan met ongeveer €42. De zorgtoeslag zal worden berekend aan de hand van de stijgende zorgpremie’s. Zorgtoeslag aanvragen? Bekijk de informatie op de site van de belastingdienst. Ook de zorgkosten die in het buitenland gemaakt worden zullen vooralsnog onder de basisverzekering vallen. Het Kabinet probeerde wel een aantal vergoedingen uit de basisverzekering te halen met betrekking tot de buitenlandse zorgkosten maar dit wetsvoorstel zal geen doorgang vinden.

Welke zorgverzekering kiezen?

Kleine Zorgverzekeraar DSW heeft een aantal weken terug al aangegeven haar premie te zullen verhogen met €9,25 per maand. Wat de rest van de zorgverzekeraars zullen doen moeten we dus nog afwachten. Bij het vergelijken van verschillende zorgverzekeringen blijft het ten alle tijden van belang dat er goed gekeken word naar de vergoedingen. Wat wordt wel vergoedt en wat niet? Veel consumenten hebben daar namelijk de afgelopen jaren een slechte keuze in gemaakt door klakkeloos over te stappen.

Wie dekt wat aan zorgkosten?

Bekijk goed of u kiest voor een Natura polis of restitutiepolis, de zogenoemde budgetpolis mag dan een stuk goedkoper zijn maar de dekking kan ondermaats zijn. De meeste zorgverzekeraars zullen hun maandpremie in 2017 gaan verhogen met gemiddeld €8 per maand. De zorgkosten zijn voor een grote groep mensen niet eens meer fatsoenlijk op te brengen dus een eventuele stijging is extra rot. Maar wanneer u met uw gezondheid kampt is het zaak dat u een goede zorgverzekering kiest aangevuld met extra verzekeringen waardoor uw kosten enigszins worden gedekt.

Zorgverzekeringen 2017 vergelijken

Tot en met 31 december 2016 heeft u de mogelijkheid om te wisselen van zorgverzekeraar. Overstappen naar een andere zorgverzekering kan dus eenmaal per jaar. Neem rustig de tijd om de verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Een lagere zorgpremie is uiteraard welkom maar zorg goed verzekeren is minstens net zo belangrijk. Begin alvast eens met zorgverzekeringen vergelijken en bereken uw voordeel voor volgend jaar.

Plaats een reactie