Wanneer kies ik voor zakelijk internet?

Als ondernemer heeft u de mogelijkheid om zakelijk internet af te nemen. Veel startende ondernemers zijn soms (blij) verrast over de aftrekmogelijkheden als ondernemer. Zo heeft u verscheidene fiscale aftrekposten. Ook zakelijk internet kan een leuke aftrekpost zijn.

Thuis zakelijk internetten

Veel ondernemers zijn ervan op de hoogte dat bepaalde kosten kunnen worden afgetrokken van de belasting. De btw op een computer of bureau wordt allemaal massaal teruggevraagd. Hier is immers geen grijs gebied: het is een 100 procent zakelijke investering, indien u diezelfde computer nodig heeft voor uw werk. Als u echter kiest voor zakelijk internet voor thuis, kunt u ook een gedeelte van die kosten terugvragen. Helaas kunt u niet alles terugvragen: iedereen heeft namelijk internetkosten. Aangezien u (voor een groot gedeelte) uw internet ook zakelijk gebruikt, is het wel redelijk om deze kosten deels te verrekenen. Ook als het een abonnement voor thuis is, heeft u de mogelijkheid om deze deels af te trekken.

Los abonnement voor de zaak?

Wilt u privé en werk graag gescheiden houden? Of is uw kantoor niet gevestigd aan huis? Dan kunt u natuurlijk kiezen voor een los abonnement voor uw onderneming. U kunt in dat geval kiezen voor zakelijk internet via onder andere Ziggo, KPN of Vodafone. Over het algemeen is zakelijk internet iets duurder, maar wel profiteert u van extra voordelen. Zo wordt de internetverbinding doorgaans voorzien van extra firewalls, meer back-upopslag en niet geheel onbelangrijk: een snellere verbinding.

Echter hoeft u niet per se zakelijk internet af te nemen. Particulier internet afnemen mag ook: de Belastingdienst maakt geen onderscheid tussen de pakketten via uw internetaanbieder.

Waar gebruikt u zakelijk internet voor?

Als u écht uw internetkosten op de zaak wilt zetten, is het wel belangrijk dat u kunt aantonen waarvoor u het internet gebruikt. Indien u uw computer alleen gebruikt voor af en toe een beetje internetten, is het natuurlijk nog niet gezegd dat je dit in zijn geheel kan aftrekken. Als u uw computer echter gebruikt voor zakelijk e-mailverkeer of voor het bijhouden van de boekhouding, wordt het al een ander verhaal. Gelukkig verplicht de Belastingdienst u ook om het internet te gebruiken. Immers moet u ieder kwartaal een omzetbelasting invoeren via de website van de instantie. Gedeeltelijk aftrekken kan dus in principe.

Alles-in-1-pakket op de zaak?

De meeste telecomaanbieders bieden een alles-in-1-pakket aan. Het wordt vaak al iets lastiger om aan te tonen dat u de televisie zakelijk gebruikt. Als u ergens een kapper heeft, kan het natuurlijk wel logisch zijn. Uw klanten kunnen tijdens het wachten kijken naar de televisie. Indien u uw kantoor aan huis heeft, wordt het al iets lastiger. Televisiekijken is immers geen zakelijke bezigheid. Ook het vaste telefoonnummer voor thuis zal niet in alle gevallen zakelijk worden gebruikt. Zakelijk internet zonder telefonie en televisie krijgt daarom wel de voorkeur.

Als u uw internetverbinding ook gebruikt voor privézaken, is het belangrijk om een goede splitsing te bepalen. Indien u het internet net zoveel zakelijk gebruikt als privé, kan het best verstandig zijn om de helft van de kosten op te nemen in de administratie. Uiteraard kunt u dit ook overleggen met uw boekhouder.

Kiest u voor zakelijk internet?

Kiest u voor zakelijk internet? Dan kunt u via onze handige vergelijkingstool gemakkelijk internet vergelijken. Door te vergelijken bespaart u tientallen euro’s op jaarbasis.

Beoordeling achterlaten

Laat een reactie achter

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord