Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Wat kost een scheiding en subsidie bij scheiden

Wat kost een echtscheiding eigenlijk?

Wat kost een scheiding is een vraag die niet iedereen direct kan beantwoorden. De kosten van een echtscheiding verschillen per getrouwd stel, dit komt door de factoren die meespelen tijdens het uit elkaar gaan zoals, de complexiteit van de scheiding. Afhankelijk van het inkomen kunt u via de Raad voor Rechtsbijstand of uw rechtsbijstandverzekering een (beperkte) vergoeding krijgen.

Wat kost een scheiding: hoogte van de subsidie.

De hoogte van de subsidie hangt af van uw eigen vermogen en inkomen. Jullie verzamelinkomen mag tot €38.000 euro zijn (bij 2 volwassenen of een alleenstaande ouder met een minderjarig kind) of €26.900 euro (alleenstaande). Hierbij kun je subsidie voor het scheiden krijgen via de Raad voor Rechtsbijstand. Uw mediator vraagt namens u subsidie aan bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Bij een scheidingsadviseur komt u afhankelijk van het inkomen in aanmerking voor subsidie via de Raad voor Rechtsbijstand. Onze website voldoet aan de eisen van de Raad voor Rechtsbijstand.
Om via deze weg de scheiding te regelen moet u samen op goede voet zijn en alle twistpunten hebben opgelost

Heeft u zelf een rechtsbijstandsverzekering afgesloten? Dan kan het zijn dat uw verzekering (een deel van) de kosten bij scheiden vergoed. In dit geval neemt u zelf contact op met uw verzekeraar.

Beoordeling achterlaten

Laat een reactie achter

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord