Wat zijn de beste koffiebonen?

Nederland houdt van koffie, zo simpel is het nou eenmaal. Veel inwoners van ons land zitten elke dag meerdere keren onder de hanglampen met een kopje koffie in de hand. Dit doen we op het werk, maar ook thuis hebben we vaak een koffiezetapparaat die we regelmatig gebruiken. Het is dan ook van belang om goede koffiebonen aan te schaffen, want je wilt natuurlijk dat de koffie zo lekker mogelijk is.

Segafredo • Speciale Dolce Koffiebonen 1 kg

Koffiebonen kopen is niet altijd even eenvoudig, want er zijn veel verschillende soorten waaruit je kunt kiezen. Zo is onder meer Segafredo Speciale Dolce een mogelijkheid, wat een goede combinatie van Robusta en Arabica bonen is. Dit wordt gekenmerkt door een medium/stevige body en de koffie heeft een smaakpallet van zoethout, chocolade en een aangename rins in de afdronk. Bij Segafredo Speciale Dolce worden de bonen licht/medium gebrand. Segafredo Speciale Dolce komt in een zak van 1 kilogram en heeft een intensiteit van 8.

Meseta • Koffiebonen Supremo 1 kg

Daarnaast kun je ook kiezen voor de koffiebonen Supremovan het merk Meseta. Deze soort is geproduceerd van 100 procent Arabica bonen, wat een type afkomstig is uit Midden-Amerika. Nadat de bonen gemalen zijn, krijg je met de blend een zeer goede koffie. Het wordt gekenmerkt door een bijzonder rijk aroma. De geroosterde geur past perfect bij de geuren van gedroogd fruit en bloemen, terwijl de koffie ook wat licht pittige hints heeft. In de mond heeft de koffie van Meseta Supremo zachte tonen met een lichte zuurgraad, wat typisch is voor de Arabica bonen.

Tiktak • Mountain High Koffiebonen 1 kg

De Mountain High koffiebonen van Tiktak mogen er ook zeker zijn, ze hebben een hoge kwaliteit. Ook deze blend is gemaakt van 100 procent Arabica bonen. Bovendien beschikken ze over een certificaat dat aangeeft dat duurzaamheid van belang is. De koffie van de Mountain High bonen wordt gekenmerkt door een mild karakter, al zul je ook vleugen van noten, karamel en chocolade proeven. Hierdoor zal deze koffie van Tiktak bij zo goed als iedereen in de smaak vallen.

Plaats een reactie