Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Woonverzekering afsluiten

Bent u op zoek naar een nieuwe woonverzekering? Een woonverzekering afsluiten is een fluitje van een cent. Uiteraard kunt u dit eenvoudig vergelijken via onze website. Controleer goed wat de dekking is, wat de kosten zijn en welke voorwaarden er zijn. Als u dit op een rijtje heeft, kunt u eenvoudig uw woonverzekering afsluiten.

Een nieuwe woonverzekering afsluiten

Een nieuwe woonverzekering afsluiten is erg eenvoudig. Dit kan tegenwoordig allemaal online en dat is natuurlijk wel zo prettig. Als u beschikt over een koopwoning, verplicht uw bank doorgaans dat u een opstalverzekering moet afsluiten. Voor uzelf is dat natuurlijk ook wel een fijn idee: als er brand ontstaat bent u er in ieder geval van verzekerd dat de schade vergoed wordt. Ook een inboedelverzekering kan bijzonder handig zijn. Als u beide verzekeringen nodig heeft, kunt u ook een woonverzekering afsluiten. In dat geval combineert u namelijk deze beide verzekeringen en bent u vaak voordeliger uit.

Aangezien er zoveel verschillende verzekeraars zijn, kunt u gemakkelijk vergelijken via onze website. Ook kunt u direct een woonverzekering afsluiten via onze website. Op die manier kiest u altijd voor de goedkoopste optie met de beste polisvoorwaarden. U betaalt dan niet meer te veel voor uw verzekering!

Welke dekkingen zijn er?

Wilt u graag een woonverzekering afsluiten? Dan heeft u keuze uit verschillende dekkingen. Zo kunt u kiezen voor de basisdekking, de uitgebreide dekking of de allriskdekking. Hieronder volgt informatie over de schade-uitkeringen per dekking.

Basisdekking

De basisdekking is van zichzelf al vrij uitgebreid. Schade aan uw inboedel of woning wordt in de volgende gevallen gedekt:

 • Brand;
 • Blikseminslag;
 • Ontploffing;
 • Storm;
 • Waterschade;
 • Olie, rook en roet;
 • Diefstal, vandalisme en rellen;
 • Aanrijding en aanvaring;
 • Omvallen van bomen, kranen en heistellingen;
 • Onvoorzien springen van leidingen door vorst.

Uitgebreide dekking

Wilt u iets meer zekerheid voor uw woning en uw inboedel? Dan kunt u ook kiezen voor een iets uitgebreidere variant. Bij de uitgebreidere dekking bent u ook verzekerd tegen:

 • Schroei-, zeng- en smeltschade;
 • Schade door neerslag;
 • Schade aan de inhoud van koelkasten en diepvriezers als gevolg van een stroomuitval van langer dan zes uur;
 • Hak- en breekwerk dat verricht moet worden in verband met het opsporen van een defect in een waterleiding;
 • Schade door vandalisme of diefstal van tuinmeubilair, tuingereedschap, vlaggenstokken en eventueel wasgoed dat droogt in de tuin of op het balkon.

Allrisk woonverzekering afsluiten

Wilt u liever een allrisk woonverzekering afsluiten? Dan kiest u daadwerkelijk voor de meest uitgebreide dekking. De exacte dekking kan nog wel weer verschillen per verzekeraar. Ook daarom geldt in dit geval: goed vergelijken is belangrijk. Vergelijk niet alleen op prijs, maar ook op de polisvoorwaarden. Hierbij is het belangrijk om na te gaan wat voor u belangrijk is.

Bepaalde schade is uitgesloten

Hoe je het ook went of keert: bepaalde schade is altijd uitgesloten. Als u opzettelijk schade aanbrengt aan uw woning, is er geen verzekeraar die dit vergoed. Ook schade door catastrofes of natuurrampen zijn vrijwel altijd uitgesloten. In de polisvoorwaarden kunt u exact teruglezen wat wel of niet uitgesloten is. Als u uw woonverzekering afsluiten gaat, is het raadzaam om hiernaar te kijken.

Online uw woonverzekering afsluiten

Uw woonverzekering afsluiten is erg eenvoudig. Via onze website maakt u online een vergelijking en uiteindelijk kunt u zelf de keuze maken. Controleer niet alleen op prijs, maar controleer ook de polisvoorwaarden. Gunstige polisvoorwaarden kunnen natuurlijk voor ieder huishouden anders zijn. Via onze website kunt u dit gelukkig erg eenvoudig vergelijken. Uw woonverzekering afsluiten kan vervolgens binnen slechts tien minuten en daarmee heeft u het snel geregeld.

Uw oude verzekering opzeggen

Als u nog een oude verzekering heeft lopen, zult u deze zelf moeten opzeggen. Er is namelijk geen overstapservice, zoals u dat bijvoorbeeld wel gewend bent als u overstapt van energieleverancier. Er is namelijk geen nationaal register die bijhoudt bij welke verzekeraar u bent aangesloten. Zorg er daarom voor dat u uw oude verzekeraar opzegt. Zorg er tevens voor dat u niet oververzekerd bent. U hoeft geen inboedelverzekering of opstalverzekering af te sluiten als u beschikt over een woonverzekering. Immers combineert u deze twee verzekeringen dan in een verzekering. Het voordeel daarvan is bovendien dat u altijd een aanspreekpunt heeft: of het nu gaat om de woning of de inboedel.

Verhuizing doorgeven

Als u gaat verhuizen, kan het ook zijn dat de premies wijzigen. Immers komt u dan in een nieuwe woning die mogelijk een andere waarde heeft. Uw inboedel blijft vaak gelijk, dus daar hoeft niet veel aan veranderd te worden. Heeft u losse verzekeringen? Een opstalverzekering en een inboedelverzekering? Dan kan het ook lonen om te vergelijken voor uw nieuwe woning. U kunt zelf nagaan of een woonverzekering afsluiten een goede keuze is.

Samenwonen met uw partner

Gaat u samenwonen met uw partner? Dan kan een van jullie twee de oude verzekering opzeggen. Daarmee voorkomt u dat u dubbel verzekerd bent en dubbele kosten betaalt.

Vragen over uw woonverzekering afsluiten?

Wilt u graag uw woonverzekering afsluiten, maar zit u nog met enkele vragen? Dan helpen wij uiteraard graag verder. Op werkdagen zijn wij per mail bereikbaar. Wij reageren zo snel mogelijk op uw vragen en antwoorden. Navigeer naar onze contactpagina.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord