Woonverzekering

Bent u op zoek naar een nieuwe woonverzekering? Een woonverzekering vergelijken is dan een verstandige keuze. Er zijn namelijk talloze verzekeraars in Nederland en daarmee worden er dus ook zeer uiteenlopende prijzen gehanteerd. Via Vergelijk.com vergelijkt u eenvoudig en snel welke verzekeraar het beste bij u past.

Een nieuwe woonverzekering

Een woonverzekering kan bijzonder handig zijn. Het is een combinatie van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Wettelijk is het niet verplicht om er eentje af te sluiten, maar het kan zeker wel handig zijn. Uw woning en de spullen in uw woning hebben immers een hoge waarde. Sommige banken verplichten u daarom ook om een opstalverzekering af te sluiten. Heel vreemd is dat natuurlijk ook niet: zij lenen u immers geld en het zou voor de bank ook spijtig zijn als uw woning afbrandt en dan niets meer waard is.

Gelukkig kunt u via Vergelijk.com eenvoudig en snel talloze verzekeringen vergelijken. Uiteraard kunt u ook een woonverzekering vergelijken via onze website. Hierbij heeft u verschillende opties en kunt u zichzelf zo ‘zwaar’ verzekeren als u zelf wilt. Hierbij kunt u kiezen voor een normale dekking, een extra uitgebreide dekking of een allriskdekking.

Dekking woonverzekering

De minst uitgebreide variant is normale dekking of basisdekking. Hierbij wordt schade gedekt aan uw inboedel of woning in de volgende gevallen:

 • Brand;
 • Blikseminslag;
 • Ontploffing;
 • Storm;
 • Waterschade;
 • Olie, rook en roet;
 • Diefstal, vandalisme en rellen;
 • Aanrijding en aanvaring;
 • Omvallen van bomen, kranen en heistellingen;
 • Onvoorzien springen van leidingen door vorst.

Uitgebreide dekking

Kiest u liever voor een uitgebreidere dekking? Dan worden de bovenstaande gevallen vergoed, maar bent u ook nog verzekerd tegen de volgende schadegevallen:

 • Schroei-, zeng- en smeltschade;
 • Schade door neerslag;
 • Schade aan de inhoud van koelkasten en diepvriezers als gevolg van een stroomuitval van langer dan zes uur;
 • Hak- en breekwerk dat verricht moet worden in verband met het opsporen van een defect in een waterleiding;
 • Schade door vandalisme of diefstal van tuinmeubilair, tuingereedschap, vlaggenstokken en eventueel wasgoed dat droogt in de tuin of op het balkon.

Allrisk woonverzekering

Wilt u écht goed verzekerd zijn? Dan kunt u tot slot ook nog kiezen voor een allrisk woonverzekering. Dit is de meest uitgebreide variant en daarmee bent u tegen vrijwel alles verzekerd. De aanvullende zaken staan vermeld in de polisvoorwaarden. Dit kan namelijk nog weer verschillen per verzekeraar.

Uitgesloten schade

Sommige schade is echter altijd uitgesloten. Schade door opzet of roekeloosheid wordt bijvoorbeeld nooit vergoed. Ook schades door natuurrampen of catastrofes zijn vrijwel altijd uitgesloten. Ook deze informatie vindt u uiteraard terug in de polisvoorwaarden.

Uw woonverzekering afsluiten

Een woonverzekering afsluiten is erg eenvoudig. Daarvoor kunt u simpelweg vergelijken op onze website. Hierbij kunt u gemakkelijk aangeven wat uw wensen zijn en op basis daarvan wordt berekend welke aanbieder het beste aanbod heeft. Hierbij wordt er niet alleen gekeken naar prijs, maar natuurlijk ook naar de polisvoorwaarden. Binnen een tijdsbestek van tien minuten kunt u vervolgens uw nieuwe verzekering afsluiten. Daarmee kiest u niet alleen voor een goedkope woonverzekering, maar ook voor een kwalitatieve verzekering. Als u wilt kunt u ook een losse inboedelverzekering en een losse opstalverzekering afsluiten. Het is in ieder geval belangrijk dat u zich oververzekerd. Uiteraard helpen wij u hier ook graag mee.

Nog een oude verzekeraar?

Heeft u nog een oude verzekeraar? Dan dient u die wel op te zeggen. In tegenstelling tot bij energie is hier namelijk geen overstapservice. Met behulp van een opzegbrief kunt u uw oude verzekering gelukkig eenvoudig opzeggen.

Verhuizing

Betreft het echter een verhuizing? Dan kunt u uw opstalverzekering opzeggen, maar u het betekent niet automatisch dat u uw inboedelverzekering hoeft op te zeggen. Immers neemt u uw inboedel gewoon mee naar uw nieuwe woning en blijft dit nagenoeg gelijk. Als u uw inboedel op meerdere adressen hebt staan, is het wel raadzaam om daarvoor contact op te nemen met uw verzekeraar.

Samenwonen

Besluit om te gaan samenwonen met uw partner? Dan kan een van de twee partners hun verzekering opzeggen. Immers hoeft u niet dubbel verzekerd te zijn.

Heeft u vragen over de woonverzekering?

Heeft u vragen over de woonverzekering of zijn er nog onduidelijkheden? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Onze klantenservice helpt u graag. U kunt ons per mail bereiken via de contactpagina. Uiteraard zien wij uw vragen en/of opmerkingen graag tegemoet.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord