Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Woonverzekeraars

Wilt u graag woonverzekeraars vergelijken? Dan bent u bij Vergelijk.com aan het juist adres. Via onze website kunt u gemakkelijk en snel meerdere woonverzekeraars met elkaar vergelijken. Raadpleeg onze handige verzekeringsvergelijker en kies vandaag nog voor de beste deal.

Keuze uit verschillende woonverzekeraars

Het kan bijzonder lonen om een woonverzekering af te sluiten. Bij de meeste woonverzekeraars is dit een combinatie tussen een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Ondanks dat het niet wettelijk verplicht is om deze verzekering af te sluiten kan dit wel een handige keuze zijn. Indien u een hypotheek heeft afgesloten kan het zelfs zijn dat de hypotheekverstrekker u verplicht om een opstalverzekering af te sluiten.

Via onze website kunt u gemakkelijk alle woonverzekeraars vergelijken. U heeft keuze uit verschillende opties. Zo kunt u uw woning verzekeren met een normale dekking, een extra uitgebreide dekking of een allriskdekking.

Dekking

Kiest u voor de normale dekking via een van de woonverzekeraars? Dan wordt schade aan uw woning in de volgende gevallen gedekt:

 • Brand;
 • Blikseminslag;
 • Ontploffing;
 • Storm;
 • Waterschade;
 • Olie, rook en roet;
 • Diefstal, vandalisme en rellen;
 • Aanrijding en aanvaring;
 • Omvallen van bomen, kranen en heistellingen;
 • Onvoorzien springen van leidingen door vorst.

Uitgebreide dekking

Kiest u toch liever voor meer zekerheid? Dan kunt u ook kiezen voor de uitgebreide dekking. In dit geval wordt schade aan uw woning in de volgende gevallen gedekt:

 • Schroei-, zeng- en smeltschade;
 • Schade door neerslag;
 • Schade aan de inhoud van koelkasten en diepvriezers als gevolg van een stroomuitval van langer dan zes uur;
 • Hak- en breekwerk dat verricht moet worden in verband met het opsporen van een defect in een waterleiding;
 • Schade door vandalisme of diefstal van tuinmeubilair, tuingereedschap, vlaggenstokken;
 • Gestolen of beschadigd wasgoed dat droogt in de tuin of op het balkon.

Allriskverzekering

Verscheidene woonverzekeraars bieden bovendien een allriskverzekering aan. Met behulp van de allriskverzekering bent u tegen vrijwel alle schade gedekt. Echter zijn natuurrampen of andere catastrofes vaak wel uitgesloten. Het is raadzaam om de polisvoorwaarden door te nemen. Dit kan namelijk weer verschillen per woonverzekeraars.

Welke schade is uitgesloten door woonverzekeraars?

Verscheidene woonverzekeraars sluiten bepaalde schade uit. Heeft u zelf schade toegebracht aan uw woning? Dan wordt deze schade bij geen enkele verzekeraar gedekt. Ook zijn natuurrampen en catastrofes ook uitgesloten bij vrijwel iedere verzekeraar. Het is raadzaam om ook daarvoor de polisvoorwaarden te raadplegen.

Woonverzekeraars vergelijken?

Wilt u graag woonverzekeraars vergelijken? Dat werkt erg eenvoudig. U kunt namelijk een vergelijking maken via onze website. Geef aan wat uw wensen zijn. Op basis daarvan kunt u gemakkelijk en snel gaan welke verzekeraar het beste bij u past.

Uw oude verzekering opzeggen

Als u een nieuwe woonverzekering afsluit is het belangrijk dat u uw oude verzekering opzegt. Er is hier namelijk geen centraal register voor en dat maakt een overstapservice helaas ook niet mogelijk. Gelukkig kunt u uw oude verzekering eenvoudig opzeggen met behulp van een opzegbrief.

Verhuizing doorgeven

Gaat u echter verhuizen? Dan kunt u uw opstalverzekering opzeggen. Echter blijft uw inboedel waarschijnlijk voor het grootste gedeelte gelijk. De meeste spullen zult u waarschijnlijk meeverhuizen naar uw nieuwe woning. Heeft u uw inboedel op meerdere adressen staan? Dan is het in dat geval wel raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeraar.

Gaat u samenwonen met uw partner?

Gaat u samenwonen met uw partner? U heeft natuurlijk geen twee woonverzekeraars nodig. In dat geval kan een van de twee partners hun verzekering opzeggen. Ook daarvoor kunt u een opzegbrief sturen.

Heeft u nog vragen over woonverzekeraars?

Heeft u nog vragen over woonverzekeraars? Neem dan gerust contact met ons op. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Stuur uw vragen en/of opmerkingen bij voorkeur zo specifiek mogelijk door, zodat wij u ook zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord