Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Wordt Netflix populairder dan televisie?

Netflix is ontzettend populair. Via dit medium kunt u een groot aantal films en series bekijken. Het aantal uren dat u kijkt in onbeperkt én u weet zeker dat er géén reclame tussendoor komt. Het is natuurlijk een goed alternatief voor de ‘ouderwetse’ televisie. Wordt Netflix populairder dan televisie? U leest het in dit artikel.

Een derde van de huishoudens heeft een abonnement

Nederlandse huishoudens kiezen steeds vaker voor een Netflix-abonnement. Begin 2017 hadden circa twee miljoen huishoudens een abonnement. Aan het einde van datzelfde jaar steeg het aantal huishoudens naar 2,6 miljoen huishoudens. Het wordt daarmee steeds populairder en naar verwachting zullen er dit jaar nog meer huishoudens bij komen. Dan hebben we het nog niet eens gehad over huishoudens die het account met elkaar delen.

Niet alleen in Nederland wordt het medium steeds populairder. Wereldwijd groeit het aantal abonnees.

Er zijn enkele series die alleen op dit medium te bekijken zijn. Deze staan bekend onder de ‘Netflix Originals’. Wilt u deze series zien? Dan zult u dus toegang tot een Netflix-abonnement moeten hebben. Ongetwijfeld zal deze originals-reeks ook hebben bijdragen aan meer omzet voor het bedrijf.

Gedeeld Netflix-abonnement

Ongeveer een derde van de huishoudens heeft een Netflix-abonnement. Toch kijkt de helft van Nederland naar het medium. Dat heeft ermee te maken dat het account gedeeld kan worden. Per abonnement kunnen er maximaal vijf profielen aangemaakt worden. Afhankelijk van het abonnement kan er vervolgens op een, twee of vier schermen gekeken worden. In feite zouden daardoor vier huishoudens het account kunnen delen én tegelijkertijd kijken.

De gemiddelde Netflix-kijker maakt ook actief gebruik van de dienst: gemiddeld gezien bekijkt iemand 84 minuten per dag naar een serie of film op Netflix. Dat bleek uit een onderzoek van Multiscope.

Wordt Netflix populairder dan televisie?

Betekent dit dat Netflix populairder wordt dan televisie? Dat is (nog) niet zo. Uit de televisiecijfers van Stichting Kijkonderzoek blijkt namelijk dat 91,4 procent van de Nederlanders wekelijk naar de televisie kijkt (2017). In 2016 was dat dat overigens nog iets meer: 92,6 procent. Het neemt daarmee wel iets af.

Wel kijken mensen steeds minder lang naar de ‘gewone’ televisie. Gemiddeld gezien kijkt een Nederland 178 minuten televisie per dag. In 2013 was dat nog 195 minuten per dag. Steeds meer Nederlanders kiezen er ook voor om programma’s later terug te kijken. Daar zijn natuurlijk ook voldoende mogelijkheden voor, met websites als RTL Gemist en NPO Gemist.

Vooral jongeren kijken minder televisie

Vooral jongeren kijken steeds minder naar de ‘gewone’ televisie. Zij kiezen er liever voor om Netflix aan te zetten. Ouderen kijken daarentegen nog graag naar de televisie. Het grootste gedeelte die nog naar de traditionele televisie kijkt is namelijk 50 jaar of ouder.

Voorlopig blijft de traditionele televisie nog wel even

In Nederland zijn er nog steeds veel meer mensen met een televisieabonnement dan met een Netflix-abonnement. De gemiddelde kijktijd naar de traditionele televisie is bovendien hoger. Naar verwachting zal dat wel steeds minder worden. De populariteit van Netflix zal daarentegen gestaag toenemen. Wel zijn er steeds meer mensen die kiezen voor een minder uitgebreid televisiepakket: extra zenders worden vaak overgeslagen.

Wat doet u?

Heeft u al een Netflix-abonnement thuis? En kijkt u nog wel voldoende naar de televisie? Heeft u momenteel ontzettend veel televisiezenders, maar gebruikt u deze steeds minder? Dan kunt u ook overwegen om uw abonnement aan te passen. U kunt alleen internet vergelijken (u kunt nog wel online televisiekijken) of alles-in-1-pakketten vergelijken via onze handige vergelijkingstool.

Beoordeling achterlaten

Laat een reactie achter

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord