Zonnepanelen enorm populair vanwege salderingsregeling

zonnepanelen op het dakHet hebben van zonnepanelen op je dak is enorm populair geworden. De regeling die eigenaren van zonnepanelen de mogelijkheid biedt om stroom terug te leveren aan het net en hiermee geld te verdienen, is een groot succes.

Reden hiervoor is dat de zogenoemde salderingsregeling in 2011 nog eens enorm is verbeterd. Het gevolg hiervan is dat de hoeveelheid zonnepanelen op particuliere daken dertien maal zo groot geworden. Steeds meer consumenten kunnen hierdoor energie besparen met zonnepanelen en het teruggeleverde stroom aftrekken van hun stroomrekening.

Onderzoek populariteit zonnepanelen

Dat blijkt uit een recent onderzoek die uitgevoerd is door adviesbureau PwC in opdracht van minister Kamp van Economische Zaken. In de media is er veel aandacht besteed aan de evaluatie van de salderingsregeling. Zo heeft bijvoorbeeld De Volkskrant en De Telegraaf geschreven over de impact van de salderingsregeling op de populariteit van zonnepanelen.

Volgens expert Paul Nillesen is de populariteit van zonnepanelen niet te stoppen en nog lang niet ten einde. In het jaar 2011 was er 95 megawatt aan zonnepanelen geïnstalleerd bij particulieren en MKB bedrijven, eind 2015 was deze hoeveelheid al gestegen to 1251 megawatt. Wanneer de zon schijnt, leveren deze zonnepanelen evenveel energie als twee gascentrales. Vanwege deze zonnepanelen is er in 2015 679 miljoen kilo CO2 minder uitgestoten. Dit betekent een verlaging van 0,5 procent op basis van de totale uitstoot.

Plaats een reactie