Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Goedkoopste zorgverzekering

Wilt u graag de goedkoopste zorgverzekering afsluiten? Dan kunt u gebruikmaken van onze handige zorgvergelijker. Vanaf halverwege november tot en met eind december kunt u de overstap maken. Heeft u uw huidige zorgverzekering opgezegd vóór 31 december? Dan kunt u in de maand januari ook nog de overstap maken. Voer uw leeftijd en voorkeuren in en bereken direct welke zorgverzekeraar het beste bij u past!

Op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering?

Bent u op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering? Dan kunt u deze erg eenvoudig vinden met behulp van de bovenstaande zorgvergelijker. U kunt gemakkelijk en snel verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Met behulp van de filters kunt u bovendien aangeven wat voor u belangrijk is. Hieronder vertellen wij meer over de verschillende filtermogelijkheden.

Voer uw huidige aanbieder en geboortedatum

Het is belangrijk dat u aangeeft welke zorgverzekeraar u momenteel heeft. Daarnaast speelt uw leeftijd ook een rol. Er geldt namelijk een andere premie voor ouderen ten opzichte van jongeren. Op basis van deze gegevens staat de goedkoopste zorgverzekering alvast bovenaan. Uiteraard heeft u nog meer mogelijkheden als het gaat om uw zorgverzekering vergelijken.

Eigen risico

Als u wilt kunt u namelijk het eigen risico bedrag verhogen. Standaard is dat 385 euro, maar als u wilt kunt u dat verhogen tot maar liefst 885 euro. Daarmee verhoogt u het bedrag met 500 euro. In ruil daarvoor krijgt u een flinke korting op uw zorgverzekering. Als u twee jaar achter elkaar geen gebruikmaakt van zorg kan het al uit om het eigen risico te verhogen. Mensen die vrijwel nooit naar het ziekenhuis of een specialist gaan kunnen dus prima kiezen voor de verhoging van het eigen risico. Zorg er echter wel voor dat u dan 885 euro achter de hand heeft voor het geval dat u onverhoopt medische zorg nodig heeft. Het eigen risico geldt bovendien niet voor alle zorg. Dit wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering:

 • Ambulancevervoer;
 • Bloedprikken;
 • Medicijnen;
 • Ziekenhuisopnames;
 • Ziekenhuisoperaties;
 • Fysiotherapie.

Voor de volgende zaken hoeft u gelukkig geen eigen risico te betalen:

 • Zorgkosten voor kraamzorg;
 • Zorgkosten van de huisarts;
 • Tandartskosten voor kinderen (onder de 18 jaar);
 • Zorgkosten voor kinderen (onder de 18 jaar);
 • Wijkverpleging;
 • Vergoedingen vanuit aanvullende verzekeringen;
 • Hulpmiddelen in bruikleen;
 • Zorg voor bepaalde chronische ziekten.

Voer uw zorgkeuze in

In Nederland kunt u kiezen uit verschillende polissen. Zo kunt u kiezen voor een naturapolis, een restitutiepolis of een budgetpolis. In onze zorgvergelijker hebben wij deze termen vereenvoudigd: geen voorkeur, gedeeltelijk of vrije keuze. Als u kiest voor de vrije keuze kunt u bij elk ziekenhuis terecht. Kiest u echter voor gedeeltelijke zorg? Dan kunt u terecht bij een beperkter aantal zorgverleners en ziekenhuizen. Als u kiest voor gedeeltelijke zorg betaalt u vaak een lager bedrag voor uw zorgverzekering. Vaak is dat dus de goedkoopste zorgverzekering, maar wel is het belangrijk dat u rekening houdt met rijafstanden. Als uw zorgverlener erg ver bij u vandaan is betaalt u eindelijk ook weer kosten aan brandstof. Voor spoedeisende hulp kunt u altijd overal terecht, ongeacht uw polis.

Goedkoopste zorgverzekering: aanvullende verzekeringen nodig?

Tijdens uw speurtocht naar de goedkoopste zorgverzekering is het ook belangrijk om na te gaan of u aanvullende verzekeringen nodig heeft. Dat is niet verplicht, maar kan in bepaalde situaties wel handig zijn. Verricht u zwaar werk en heeft u weleens last van uw rug? Dan kan een aanvullende verzekering fysiotherapie erg handig zijn. Ook kunt u kiezen voor een aanvullende verzekering voor de tandarts als dat nodig blijkt. Uiteraard bepaalt u zelf of u wel of geen aanvullende verzekeringen kiest. Op basis van uw ingevoerde gegevens berekent de zorgvergelijker welke zorgverzekeraar de goedkoopste zorgverzekering aanbiedt.

Dekking in het buitenland

Gaat u vaak op reis? Dan kan het ook lonen om te kiezen voor een dekking in het buitenland. U kunt kiezen uit: dekking in Nederland, dekking binnen Europa of een wereldwijde dekking. Als u vooral binnen Europa reist, is een Europese dekking voldoende. Gaat u ook weleens naar een land buiten Europa? Kies dan voor een wereldwijde dekking. De kosten daarvoor zijn erg laag en het biedt u veel zekerheid. Soms wordt de zorg ook gedekt vanuit een reisverzekering. Het is raadzaam om de polisvoorwaarden na te gaan.

Maandelijks of jaarlijks betalen?

Kunt u uw zorgverzekering jaarlijks betalen? Als u de goedkoopste zorgverzekering jaarlijks betaalt krijgt u vaak nog een extra korting. Dit betreft vaak een of twee procent op het totaalbedrag. Als u het geld voor handen heeft kan het dus lonen om dat in een keer te betalen.

Goedkoopste zorgverzekering uitkiezen: waar kan ik verder op letten?

Wilt u graag de goedkoopste zorgverzekering uitkiezen? Dan is het ook belangrijk dat u let op een aantal andere zaken. Een lage premie klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk, maar het is natuurlijk ook belangrijk dat een verzekering echt bij u past. Elk jaar overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering is daarom ook een goede keuze. Bekijk uw zorgwensen elk jaar opnieuw! Kijk ook naar het eigen risico bedrag. Wilt u vrijwillig uw eigen risico verhogen? Dan betaalt u minder premie, maar krijgt u te maken met hogere kosten indien u zorg nodig heeft. Controleer ook goed welke vergoedingen er beschikbaar zijn per verzekeraar.

Elk jaar verandert de dekking

Elk jaar verandert de dekking: tijdens Prinsjesdag wordt bekendgemaakt welke zorg uit de basisverzekering verdwijnt en wat er weer bij in komt. Jaarlijks op zoek gaan naar de goedkoopste zorgverzekering is dus ook een logische keuze. Wellicht heeft u bijvoorbeeld nu juist geen aanvullende verzekering meer nodig of juist wel. Keuzes vanuit de overheid kunnen zelfs invloed hebben op uw keuze om het eigen risico wel of niet te verhogen.

Gratis op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering

Via Vergelijk.com kunt u gratis op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering. Voor zowel het vergelijken als de overstap hoeft u geen kosten te betalen. Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering is dus gratis. Bovendien vergelijkt u altijd onafhankelijk via onze website. Alle zorgverzekeraars zijn opgenomen in het vergelijkingssysteem. Daarmee betaalt u nooit meer te veel voor uw zorgverzekering. Op die manier houdt u geld over!

De goedkoopste zorgverzekering gevonden?

Heeft u de goedkoopste zorgverzekering gevonden? Klik dan op de knop ‘bekijken’. Vervolgens kunt u uw nieuwe zorgcontract gemakkelijk aanvragen. U ontvangt een bevestiging van uw aanvraag. Vanaf dat moment heeft u standaard nog 14 dagen bedenktermijn.

14 dagen bedenktermijn

Als u overstapt naar de goedkoopste zorgverzekering heeft u altijd nog 14 dagen bedenktermijn. Binnen deze termijn kunt u uw zorgcontract nog gratis annuleren. Heeft u zich nadien bedacht? Zeg uw contract dan simpelweg op via de officiële website van de uitgekozen zorgverzekeraar.

Gratis overstapservice

Als u wilt overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering geniet u altijd van de gratis overstapservice. Uw nieuwe zorgverzekeraar zegt uw oude contract op. Dat zorgt ervoor dat u geen dubbele kosten betaalt voor uw zorgverzekering. Er is een centraal register beschikbaar voor de zorgverzekeraars. Zo is het voor iedereen duidelijk waar u verzekerd bent.

Heeft u nog vragen over de goedkoopste zorgverzekering?

Heeft u nog bepaalde vragen over de goedkoopste zorgverzekering? Of heeft u andere vragen over onze website? Dan kunt u natuurlijk op ieder moment van de dag contact met ons opnemen. Op werkdagen volgt er een reactie tussen 09.00 en 17.00 uur. Uiteraard helpen wij u graag.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord