Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Naturapolis

Bij een naturapolis betaalt uw zorgverzekeraar rechtstreeks de kosten. Echter wordt alleen de zorg van zorgverleners (volledig) vergoed waarmee uw verzekeraar een contract heeft afgesloten. Kiest u voor een niet-gecontracteerde zorgverlener voor uw medische zorg? Dan vergoed uw zorgverzekeraar niet het gehele bedrag.

Wat is een naturapolis?

Een naturapolis is een van de polissen die u kunt afsluiten bij uw zorgverzekeraar. Als u kiest voor deze polis, kunt u alleen terecht bij zorgverleners waarmee u zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Kiest u toch toch voor een andere arts of behandelaar? Dan worden de kosten slechts gedeeltelijk vergoed. De vergoeding betreft dan vaak maar 20 tot 35 procent. Het is dus raadzaam om een goede keuze te maken uit zowel uw polis als de behandelde arts waar u heengaat.

Vraag daarom van tevoren altijd of de behandelaar een contract heeft met uw zorgverzekeraar. Ook kunt u dit uiteraard nagaan bij uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u een overzicht bieden met gecontracteerde zorgverleners.

De alternatieven

Heeft u liever meer zekerheid? Dan kunt u ook kiezen voor een andere polis. Zo kunt u ook kiezen voor een restitutiepolis. In dat geval kunt u namelijk wel zelf bepalen naar welke zorgverlener u gaat. Er zijn dan geen extra kosten. Wel betaalt u meer voor deze polis dan voor een naturapolis. Als u op zoek gaat naar de goedkoopste zorgverzekering kunt u gelukkig eenvoudig vergelijken.

Wilt u kiezen voor de goedkoopste mogelijkheid? Dan kunt u kiezen voor een budgetpolis. Dat is vooral geschikt voor mensen die weinig zorg nodig denken te zijn. U kunt bij een beperkt aantal zorgverleners terecht, maar wel betaalt u minder maandelijkse premie.

Voordelen naturapolis

  • Scherp geprijsd;
  • Keuze uit relatief veel (gecontracteerde) zorgverleners;
  • In het geval van spoedeisende hulp kunt u overal terecht.

Nadelen naturapolis

  • Gebonden aan bepaalde zorgaanbieders waar uw zorgverzekeraar een contract mee heeft afgesloten;
  • Geen vrije zorgkeuze.

Een nieuw zorgverzekering afsluiten?

Wilt u graag een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Dan kunt u hier zorgverzekeringen vergelijken. Op basis van uw leeftijd, huidige zorgverzekeraar, eventuele aanvullende verzekeringen en de polis kunt u gemakkelijk berekenen welke aanbieder het beste bij u past. Uiteraard staat de goedkoopste verzekeraar altijd bovenaan. Overstappen kan vanaf halverwege november tot en met eind december. Heeft u uw huidige zorgverzekering opgezegd voor 31 december? Dan kunt u ook nog in de maand januari overstappen van zorgverzekeraar.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord