Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Restitutiepolis

Bij een restitutiepolis zult u uw rekeningen soms eerst zelf moeten betalen. Later kunt u het bedrag weer declareren bij uw zorgverzekeraar. Indien het een groot bedrag betreft zal de zorgverzekeraar de factuur altijd rechtstreeks voldoen. Bij een restitutiepolis geldt een vrije zorgkeuze en daarmee kunt u dus bij elke zorgverlener of arts terecht. U kunt dus zelf uw ziekenhuis of specialist uitzoeken.

Wat is een restitutiepolis?

Bij een restitutiepolis heeft u een vrije zorgkeuze. Dat houdt in dat zelf uw zorgverlener kunt uitkiezen. Als u er echter voor kiest om naar een zorgverlener te gaan waar uw zorgverzekeraar geen contract mee heeft, zult u het bedrag vaak eerst zelf moeten voorschieten. Is het bedrag erg hoog? Dan hoeft u het bedrag nooit voor te schieten. Uw zorgverzekeraar betaalt het in dat geval rechtstreeks.

De (goedkopere) alternatieven

Een restitutiepolis is de duurste polis die er is. U heeft immers een vrije zorgkeuze en dat maakt het voor zorgverzekeraars ook een stukje duurder. Immers hebben zij daar niet met elke zorgverlener prijsafspraken. Wilt u kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering? Dan kunt u wellicht beter kiezen voor een budgetpolis of naturapolis. Bij een naturapolis kunt u alleen uit gecontracteerde zorgverleners kiezen. Via onze zorgvergelijker kunt u gemakkelijk nagaan waar de verschillende zorgverzekeraars contracten mee hebben.

Voordelen restitutiepolis

  • Vrije zorgkeuze. U bepaalt zelf naar welk ziekenhuis of naar welke specialist u gaat;
  • Grote bedragen worden direct betaald door de zorgverzekeraar.

Nadelen restitutiepolis

  • De duurst mogelijke polis;
  • Soms dient u de rekening eerst zelf te voldoen. Dat bedrag krijgt u dan later pas terugbetaald via uw zorgverzekeraar.

Een nieuwe zorgverzekering afsluiten?

Wilt u graag zorgverzekeringen vergelijken? Dan bent u op Vergelijk.com aan het juiste adres. U kunt gemakkelijk en snel op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering. Op basis van uw leeftijd, aanvullende verzekeringen en type polis kunt u gemakkelijk en snel nagaan welke zorgverzekeraar het voordeligste is. De goedkoopste aanbieder staat uiteraard altijd bovenaan. Houd er rekening mee dat u alleen kunt overstappen vanaf halverwege november en in de maand december. Heeft u uw huidige zorgverzekering opgezegd door 31 december? Dan heeft u ook nog de mogelijkheid om in de maand januari over te stappen.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord