Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen met betrekking tot uw zorgverzekering? Op deze pagina leest u meer over de veelgestelde vragen over de zorgverzekering. Staat uw vraag en/of antwoord hier (nog) niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Uiteraard helpen wij u graag verder.

Wanneer kan ik overstappen van zorgverzekeraar?

Vanaf halverwege november kunt u overstappen van zorgverzekeraar. Alle zorgverzekeraars hebben hun nieuwe tarieven dan weer bekendgemaakt. 31 december is de laatste datum dat u kunt overstappen van zorgverzekeraar, mits u uw contract voor deze periode opzegt. In dat geval kunt u namelijk ook nog in de maand januari overstappen. Het is echter raadzaam om direct in november of december over te stappen. Een nieuwe zorgverzekering afsluiten is erg eenvoudig.

Hoe kan ik mijn kinderen meeverzekeren?

Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen premie te betalen. Ook wordt er geen eigen risico in rekening gebracht. Kinderen worden ook meeverzekerd op eventuele aanvullende pakketten van de ouders. Het is dus raadzaam om de kinderen mee te verzekeren met de ouder met het meest uitgebreide pakket.

Kan ik besparen op mijn zorgverzekering?

Besparen op uw zorgverzekering is goed mogelijk. U kunt simpelweg elk jaar een goede vergelijking maken. Op Prinsjesdag worden er namelijk een aantal wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot de zorgverzekering. Bepaalde zorg komt in het basispakket, terwijl bepaalde zorg ook verdwijnt uit het basispakket. Het is dus verstandig om nadien goed te vergelijken. Dat kan, zoals hierboven ook vermeld staat, vanaf halverwege november.

Is een collectieve zorgverzekering goedkoper?

Een collectieve zorgverzekering hoeft niet altijd voordeliger te zijn. Dat is slechts in sommige gevallen zo. Uiteraard kunt u beide varianten vergelijken. Raadpleeg onze zorgvergelijker om na te gaan welk aanbieder het voordeligste is.

Wie biedt de goedkoopste zorgverzekering?

Wilt u graag de goedkoopste zorgverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk dat u goed vergelijkt. De goedkoopste zorgverzekering kan namelijk voor iedereen anders zijn. Er spelen namelijk meerdere factoren mee, waaronder uw leeftijd, vrijwillig eigen risico, eventuele aanvullende verzekeringen en maandelijks of jaarlijks betalen. Via onze website kunt u dat gemakkelijk vergelijken.

Wat is zorgtoeslag?

De zorgtoeslag is een bijdrage van de Belastingdienst om de zorgpremie voor iedereen betaalbaar te houden. U kunt in aanmerking komen voor zorgtoeslag als uw inkomen niet te hoog is, als uw eigen vermogen niet te hoog is en wanneer u de Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning heeft. Daarover leest u meer over de website van de Belastingdienst. Hier kunt u ook berekenen of u wel of geen zorgtoeslag kunt ontvangen.

Heb ik een aanvullende verzekering nodig?

In bepaalde gevallen kan het handig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. Gaat u bijvoorbeeld met enige regelmaat naar de fysiotherapeut? Dan kunt u eventueel een aanvullende verzekering afsluiten. Daarmee bent u mogelijk goedkoper uit dan wanneer u alles zelf moet betalen. Het is belangrijk om de extra kosten goed op te wegen tegen de baten.

Wat is het eigen risico?

Iedereen van 18 jaar en ouder die zorgt krijgt vanuit de basisverzekering betaalt verplicht eigen risico. Elk jaar bepaalt de overheid hoe hoog het eigen risico is. Voor de huidige kabinetsperiode is dat 385 euro. U maakt het eigen risico eerst op vóórdat u een vergoeding uit de basisverzekering krijgt. Dit geldt niet voor kinderen.

Bovenop het verplicht eigen risico kunt u ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico. U kunt kiezen voor 100, 200, 300, 400 of 500 euro extra. Hoe hoger het bedrag, hoe lager uw premie is.

Kan ik jaarlijks betalen?

Als u wilt heeft u de mogelijkheid om het premiebedrag jaarlijks te betalen. Vaak dit levert dit zelfs ook nog voordeel op. U kunt soms een korting krijgen van een of twee procent als u jaarlijks betaalt in plaats van maandelijks. De korting verschilt per verzekeraar. Sommige verzekeraars geven ook geen korting.

Staat uw vraag hier niet tussen?

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Uiteraard helpen wij u graag verder. Stuur uw vraag door via het contactformulier en wij helpen u zo snel mogelijk.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord