Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Ziektekostenverzekering

Bent u op zoek naar een nieuwe ziektekostenverzekering? Via ons handige vergelijkingssysteem kunt u eenvoudig en snel nagaan welke aanbieder het voordeligste is. Voor het gemak staat de goedkoopste verzekeraar altijd bovenaan. Binnen slechts enkele minuten kunt u de overstap maken. Middels de gratis overstapservice wordt uw overstap ook nog eens volledig voor verzorgd.

Overstappen naar de goedkoopste ziektekostenverzekering

Wilt u graag overstappen naar de goedkoopste ziektekostenverzekering? Dan kunt u gebruikmaken van het bovenstaande vergelijkingssysteem. Op basis van uw huidige aanbieder, leeftijd, eigen risico en aanvullende wensen kunt u gemakkelijk berekenen welke aanbieder het voordeligste is.

Waarom een ziektekostenverzekering vergelijken?

Elk jaar veranderen er een aantal zaken op Prinsjesdag. Het kabinet maakt bekend welke zorg er verdwijnt uit de basisverzekering en welke zorg juist bij de basisverzekering inkomt. Soms kan het dus voorkomen dat een aanvullende verzekering misschien wel interessant is. Anderzijds kan het ook zijn dat uw aanvullende verzekering niet langer interessant is. Bovendien veranderen de zorgverzekeraars hun tarieven ook ieder jaar. Het is dus gewoonweg raadzaam om een goede vergelijking te maken.

Belangrijke data waar u rekening mee kunt houden

Er zijn verschillende data waar u rekening mee kunt houden als u de overstap wilt maken. In eerste instantie is het belangrijk om na te gaan wanneer Prinsjesdag is. Op deze datum worden de wijzigingen immers bekendgemaakt. Vervolgens passen de zorgverzekeraars hun tarieven daaropaan. Vanaf halverwege november moet dit bekend zijn en vanaf dat moment kunt u ook overstappen tot uiterlijk 31 december. Zegt u uw huidige zorgverzekering op voor 31 december? Dan kunt u ook nog in de maand januari overstappen als u dat graag wilt. Uw nieuwe ziektekostenverzekering gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 januari.

Voer uw geboortedatum en huidige aanbieder in

Wilt u graag een nieuwe ziektekostenverzekering afsluiten? Zorg er dan voor dat u uw geboortedatum en huidige aanbieder invoert. Premies zijn namelijk ook gedeeltelijk afhankelijk van leeftijd. Heel vreemd is dat ook niet, want statistisch gezien zijn ouderen nu eenmaal iets sneller ziek en behoeven zij daardoor sneller zorg. Zorg er daarom voor dat u deze gegevens altijd naar waarheid invult.

Heeft u aanvullende vergoedingen nodig?

U heeft ook de mogelijkheid om te kiezen voor aanvullende vergoedingen. Verwacht u dat u bepaalde zorg nodig heeft, zoals bijvoorbeeld zorg van de fysiotherapeut of de tandarts? Dan kunt u zich daar eventueel aanvullend voor verzekeren. Op die manier kunt u later besparen op de zorgkosten. Uiteraard betaalt u daarvoor een extra premie.

Verkrijg korting door een hoger eigen risico

In Nederland geldt er een eigen risico voor de zorg. Als u naar een zorgverlener gaat betaalt u de eerste 350 euro daarom zelf. Zijn de kosten hoger? Dan betaalt uw zorgverzekering de rest van het bedrag. Als u wilt kunt u dat bedrag van 350 euro verhogen. Zo kunt u hier ook 450, 550, 650, 750 of zelfs 850 euro van maken. Als u het bedrag verhoogt betekent dit dat u een korting krijgt. Deze korting zorgt weer voor een lager premiebedrag. Echter, als u zorg nodig heeft betekent dit wel dat u een hoger bedrag moet neertellen.

Verzekert u zich ook in het buitenland?

Standaard verzekert u zich in Nederland, maar als wilt kunt u zich ook verzekeren buiten de Nederlandse grenzen. Zo kunt u ook kiezen voor een Europese of wereldwijde dekking. Gaat u weleens op reis? Dan is het raadzaam om een extra dekking af te sluiten. Voor deze dekking betaalt u vaak maar enkele euro’s per jaar en het biedt toch veel meer zekerheid.

Maandelijks of jaarlijks betalen?

Bij elke zorgverzekeraar heeft u de mogelijkheid om zowel maandelijks als jaarlijks te betalen. De meeste Nederlanders kiezen ervoor om het bedrag maandelijks te betalen. Toch kan het ook lonen om dit jaarlijks te betalen. Vaak ontvangt u namelijk een korting op de premie van circa een tot twee procent. Heeft u het bedrag voor handen? Dan kunt u op die manier toch nog besparen.

Diverse zorgkeuzes mogelijk

U heeft ook de mogelijkheid om te kiezen voor een bepaalde zorgkeuze. Wilt u overal terecht kunnen? Dan is de vrije zorgkeuze een aanrader. Verwacht u weinig zorg nodig te zijn? Dan kunt u ook kiezen voor een minder uitgebreid pakket. Standaard zet de vergelijker uw zorgkeuze op geen voorkeur. In het overzicht kunt u precies nagaan of er wel of geen vrije zorgkeuze geldt.

Uw nieuwe ziektekostenverzekering afsluiten

Wilt u graag een nieuwe ziektekostenverzekering afsluiten? Raadpleeg dan de bovenstaande zorgvergelijker en maak vandaag nog de overstap. Binnen slechts enkele minuten kunt u de overstap maken. Houd rekening met de overstapdata, want u kunt niet op ieder moment van het jaar overstappen.

14 dagen bedenktermijn

Als u een nieuwe ziektekostenkostenverzekering afsluit heeft u standaard nog 14 dagen bedenktermijn. Heeft u zich nadien bedacht en wilt u uw zorgverzekering annuleren? Dan kan dat gelukkig nog binnen deze termijn. Als u uw verzekering annuleert zult u klant blijven bij uw oude verzekeraar. Annuleren is altijd gratis en uw nieuwe zorgverzekeraar mag u daarvoor geen kosten in rekening brengen.

Onafhankelijk uw ziektekostenverzekering vergelijken

Via Vergelijk.com kunt u altijd onafhankelijk vergelijken. In het handige overzicht kunt u namelijk eenvoudig en snel de verschillende zorgverzekeraars vergelijken. Hierbij zetten wij de goedkoopste verzekeraar altijd bovenaan.

Heeft u nog enkele vragen over uw ziektekostenverzekering?

Heeft u nog vragen over uw ziektekostenverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Op werkdagen kunt u ons bereiken van 09.00 tot en met 17.00 uur en uiteraard helpen wij u dan graag. U kunt uw vragen en/of opmerkingen zo specifiek mogelijk naar ons doormailen zodat wij u ook zo goed mogelijk kunnen helpen!

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord