Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Zorgvergelijker

Bent u op zoek naar een geschikte zorgverzekering? Raadpleeg onze zorgvergelijker en ga na welke aanbieder momenteel de voordeligste is. Met behulp van de filters aan de zijkant kunt u eenvoudig en snel uw voorkeuren aangeven.

Waarom de zorgvergelijker raadplegen?

De zorgvergelijker is ontzettend handig. Met behulp van dit handige vergelijkingssysteem kunt u namelijk eenvoudig berekenen welke zorgverzekeraar de voordeligste keuze is. De aanbieder die afgelopen jaar het voordeligste was kan nu ineens de duurste zijn. Het is dus ook raadzaam om elk jaar opnieuw te vergelijken. Daarmee kunt u simpelweg ontzettend veel geld besparen. Vergelijk daarom ieder jaar opnieuw via Vergelijk.com.

Wanneer kan ik overstappen met de zorgvergelijker?

Wilt u graag overstappen van zorgverzekeraar? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de onderstaande data:

  • Prinsjesdag: jaarlijks worden op Prinsjesdag veranderingen op het gebied van de zorgverzekering naar buiten gebracht. Bepaalde zorg komt in het basispakket en bepaalde zorg verdwijnt uit het basispakket;
  • Halverwege november: alle zorgverzekeraars hebben hun premies en voorwaarden bekendgemaakt. Vanaf dat moment kunt u dus ook weer overstappen;
  • 31 december: de uiterste datum dat u uw zorgverzekering moet hebben opgezegd als u wilt overstappen;
  • 31 januari: de uiterste datum dat u kunt overstappen via onze zorgvergelijker, mits u uw oude verzekering heeft stopgezet op 31 december. Uw nieuwe zorgverzekering gaat, met terugwerkende kracht, per 1 januari in.

Handige filteropties voor uw voorkeuren

Met behulp van de eenvoudige filteropties kunt u eenvoudig en snel aangeven wat uw voorkeuren zijn. Zo kunt u onder andere filteren op het bedrag eigen risico, type polis, aanvullende verzekeringen en uw manier van betalen. Op basis van uw voorkeuren staat de goedkoopste aanbieder altijd bovenaan.

Geef uw huidige aanbieder en geboortedatum aan

Het is belangrijk dat u aangeeft wie uw huidige aanbieder is én wat uw geboortedatum is. Zorgverzekeraars kunnen namelijk onderscheid maken in de premies voor een bepaalde leeftijd. Immers is de kans dat u ziek wordt groter als u ouder bent. Voer deze gegevens dus altijd in voor een goede berekening van uw premie.

Het bedrag eigen risico verhogen?

Het verplichte bedrag eigen risico is dit jaar vastgesteld op 385 euro. Echter heeft u de mogelijkheid om dit bedrag te verhogen. Als u dat bedrag verhoogt betekent dit dat u een korting krijgt op uw premie. Verwacht u in het aankomende jaar weinig zorg nodig te zijn? Dan kunt u het bedrag verhogen in ruil voor een korting. Uiteraard kunt u dat eenvoudig aangeven in de zorgvergelijker. Als u besluit om dit bedrag te verhogen is het wel handig als u dat bedrag ook daadwerkelijk achter de hand heeft. Mocht u onverhoopt toch zorg nodig zijn is het natuurlijk wel zo fijn dat u dat gewoon kunt betalen!

Type polis

Er zijn ook verschillende polissen waar u uit kunt kiezen. Zo kunt u zich erg uitgebreid verzekeren, maar ook kunt u zich iets ‘lichter’ verzekeren. Standaard staat de optie op ‘geen voorkeur’, wat inhoudt u dat u alle polissen vergelijkt. Wilt u echter een vrije zorgkeuze? Wilt u bij elk ziekenhuis en bij elke specialist terecht kunnen? Dan kunt u kiezen voor de optie ‘vrije zorgkeuze’. Daarvoor betaalt u vaak iets meer, maar ook hoeft u niet na te denken naar welke zorgverlener u gaat. Bekijk ook: naturapolis en restitutiepolis.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn verscheidene aanvullende verzekeringen waar u uit kunt kiezen. Zo kunt u zich bijvoorbeeld extra verzekeren voor fysiotherapie, de tandarts, lenzen en brillen of alternatieve geneeswijzen. In sommige gevallen is het gewoonweg handig om daarvoor te kiezen. Verricht u zwaar werk of bent u in het afgelopen jaar met enige regelmaat bij de fysiotherapeut geweest? Dan kan deze verzekering best nog weleens handig zijn.

Als u een slecht gebit heeft kan het ook lonen om een bezoekje te brengen aan de tandarts. Uiteraard kunt u zelf bepalen op welke manier u zich aanvullend verzekert.

Verzekeren in Nederland, Europa of wereldwijd?

In de zorgvergelijker kunt u ook aangeven hoe u zich wilt verzekeren. Wilt u zich alleen in Nederland verzekeren omdat u niet zo vaak op reis gaat? Of wilt u zich toch liever in heel Europa verzekeren? Als u veel al op reis gaat kunt u zich bovendien internationaal verzekeren. Vaak zijn de kosten voor deze dekking niet bijzonder hoog en kunt u zich op die manier toch gerust een stap op de buitenlandse bodem zetten!

Maandelijks of jaarlijks betalen?

De meeste mensen betalen hun zorgverzekering maandelijks. Echter heeft u ook de mogelijkheid om uw zorgverzekering jaarlijks te betalen. Als u daarvoor kiest kunt u vaak een leuk kortingsbedrag krijgen. Dat is vaak een tot twee procent (verschilt per zorgverzekeraar).

Raadpleeg de zorgvergelijker ieder jaar opnieuw

Het is raadzaam om de zorgvergelijker ieder jaar opnieuw te gebruiken. Ieder jaar op Prinsjesdag wordt namelijk bekendgemaakt wat er bij het basispakket in komt en wat er verdwijnt uit het basispakket. Misschien heeft u nu juist wel een aanvullende verzekering nodig of misschien juist niet. Misschien wilt u uw verplichte eigen risico nu juist omlaag zetten of juist omhoog. Bekijk dit daarom ieder jaar opnieuw zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Gratis én onafhankelijk vergelijken

Via onze website kunt u altijd gratis en onafhankelijk vergelijken. Voor elke overstapper ontvangen wij een kleine commissie, maar dat wordt betaald door de zorgverzekeraar. Voor deze dienst betaalt u dus geen extra kosten. Wel kunt u gemakkelijk alle zorgverzekeraars vergelijken in de zorgvergelijker. Op die manier wordt overstappen dus ook erg eenvoudig en dit geen tijdrovende taak.

Nieuwe zorgverzekering via de zorgvergelijker

Wilt u graag een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Met behulp van onze zorgvergelijker is dat een fluitje van een cent. U voert simpelweg uw leeftijd en uw voorkeuren in en op basis daarvan berekent het systeem welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste zorgverzekering staat altijd bovenaan. Overstappen kost vervolgens slechts enkele minuten van uw tijd. Dat werkt dus bijzonder eenvoudig en u kunt er veel geld mee besparen.

Bedenkt u zich nadien?

Heeft u uw nieuwe zorgverzekering afgesloten, maar bedenkt u zich nadien toch nog? Dan kunt u uw contract simpelweg nog annuleren binnen een termijn van 14 dagen. Dit noemt men ook wel de wettelijke bedenktermijn. Uiteraard is annuleren altijd kosteloos. U blijft in dat geval verzekerd bij uw oude verzekeraar.
Gratis overstapservice

Gratis overstapservice

Als u wilt overstappen van zorgverzekeraar met behulp van onze zorgvergelijker, profiteert u altijd van de gratis overstapservice. Uw nieuwe zorgverzekeraar zegt uw oude contract op. Zo bent u dus ook nooit dubbel verzekerd en betaalt u dus ook geen dubbele kosten voor uw zorgverzekering. De gratis overstapservice zorgt ervoor dat overstappen eenvoudiger is dan ooit.

Vragen over de zorgvergelijker?

Heeft u nog vragen over de zorgvergelijker? Uiteraard helpen wij u graag verder. Via het contactformulier kunt u eenvoudig en snel een bericht sturen. Op werkdagen zijn wij aanwezig van 09.00 tot en met 17.00 uur en uiteraard helpen wij u dan graag. We horen graag van u.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord