Nieuws: De energieprijzen zijn verlaagd

Zorgverzekering afsluiten

Wilt u graag een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Dan kunt u vanaf halverwege november tot en met eind december op zoek naar een nieuwe verzekeraar. Bovendien kunt u in de maand januari ook nog overstappen, indien u uw oude zorgverzekering heeft opgezegd voor 31 december. Maak gebruik van de onderstaande zorgvergelijker om uw nieuwe verzekering vandaag nog af te sluiten!

Wanneer kan ik mijn zorgverzekering afsluiten?

Wilt u graag een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk dat u rekening houdt met de verschillende overstapdata. U kunt namelijk overstappen vanaf halverwege november tot en met eind december. Ook wanneer u uw huidige verzekering opzegt vóór 31 december heeft u nog de mogelijkheid om de overstap te maken in de maand januari.

Waarom vergelijken?

Een zorgverzekering vergelijken is erg verstandig. Elk jaar veranderen er namelijk weer een aantal zaken in de zorgverzekering. De zorgverzekeraars passen hun tarieven daaropaan. Wie afgelopen jaar de goedkoopste zorgverzekeraar had kan nu dus ineens de duurste zijn. Elk jaar vergelijken is daarom erg belangrijk zodat u nooit te veel betaalt.

Waar kan ik op letten?

Er zijn verschillende zaken waar u op kunt letten. Uw zorgverzekering afsluiten doet u maximaal eenmaal per jaar en daarom is het belangrijk dat u rekening houdt met verschillende belangrijke zaken. In onze zorgvergelijker kunt u gebruikmaken van verschillende filterfuncties. Hieronder vertellen wij u daar graag meer over.

Geef uw huidige aanbieder en geboortedatum aan

Wilt u graag een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Zorg er dan voor dat u aangeeft wie uw huidige aanbieder is. Bovendien is het belangrijk dat u uw geboortedatum invoert. Ook uw leeftijd kan namelijk een belangrijke rol spelen in het premiebedrag. Zo betalen ouderen vaak meer premie per zorgverzekeraar. Als u dit goed invult kunt u een goede vergelijking maken.

Wilt u het eigen risico bedrag verhogen?

Standaard is het eigen risico bedrag 385 euro. Het huidige kabinet heeft afgesproken dat dit bedrag ongewijzigd blijft gedurende de kabinetsperiode. Als u wilt kunt u dat bedrag echter vrijwillig verhogen. Als u het bedrag verhoogt zorgt dat voor een lagere premie. Echter, als u medische zorg nodig heeft kan dit natuurlijk hoger uitvallen. Daarom is het belangrijk dat u een goede overweging maakt. Heeft u in de afgelopen jaren geen medische zorg nodig gehad? Dan kan het natuurlijk lonen om dit bedrag te verhogen.

Voorkeur voor een zorgkeuze?

Via de zorgvergelijker kunt u ook nog uw voorkeur voor een zorgkeuze aangeven. Bij een vrije zorgkeuze heeft u keuze uit alle zorgverleners en ziekenhuizen. Wel betaalt u daarvoor vaak een hogere premie. Kiest u voor geen voorkeur? Dan kan het zijn dat niet bij elke zorgverlener of ziekenhuis terecht kunt. In het overzicht kunt u gemakkelijk terugzien waar u wel of geen vrije zorgkeuze heeft.

Heeft u aanvullende verzekeringen nodig?

In sommige gevallen kan het handig zijn om een aantal aanvullende verzekeringen af te sluiten. Verricht u bijvoorbeeld zwaar werk? Dan kan een aanvullende verzekering fysiotherapie handig zijn. Ook heeft keuze uit de aanvullende verzekeringen: lenzen en brillen, tandarts en orthodontie tot 18 jaar. Uiteraard kunt u daar zelf een goede keuze in maken.

Internationaal verzekeren?

Als u wilt kunt u zich internationaal verzekeren. Gaat u weleens op reis buiten Europa? Dan kunt u kiezen voor een werelddekking. Reist u veelal binnen Europa? Dan is een Europa-dekking natuurlijk al voldoende. Reist u daarentegen nooit? Dan heeft u geen extra dekking nodig. Een internationale dekking is vaak erg voordelig. Vanaf een euro per maand bent u al wereldwijd verzekerd. Het kan dus interessant zijn om daarvoor te kiezen. Soms dekt uw reisverzekering echter ook de medische kosten in het buitenland. Controleer daarvoor de polisvoorwaarden van uw reisverzekeraar.

Hoe wilt u het bedrag betalen?

Wilt u graag besparen op de totale zorgkosten? Dan kunt u er ook voor kiezen om het bedrag in een keer te betalen. Daarmee bespaart u vaak op het totale bedrag. U ontvangt doorgaans een korting van een of twee procent. Dat verschilt per verzekeraar. Niet elke verzekeraar geeft een korting. Toch kan het handig zijn als u dat bedrag in een keer betaalt. Als u te veel vermogen op uw bank heeft staan betaalt u immers vermogensbelasting. Indien u het bedrag nog kunt betalen voor 1 januari bespaart u daar dus ook weer op!

Zorgverzekering afsluiten: vergelijk ieder jaar opnieuw

Een zorgverzekering afsluiten is verplicht voor vrijwel alle Nederlanders. Gedurende Prinsjesdag wordt bekendgemaakt welke wijzigingen er worden ingevoerd met betrekking tot de zorgverzekering. Bepaalde zorg verdwijnt uit de zorgverzekering, terwijl bepaalde zorg er ook weer bij in komt. Het is dus raadzaam om ieder jaar te bekijken of u nog steeds de goedkoopste zorgverzekering heeft. Uiteraard kunt u dat gemakkelijk vergelijken via onze website.

Onafhankelijk vergelijken

Via Vergelijk.com kunt u altijd onafhankelijk vergelijken. In het overzicht treft u alle beschikbare zorgverzekeraars tegen de best mogelijke tarieven. Op basis van uw voorkeuren staat de goedkoopste zorgverzekeraar altijd bovenaan.

Uw nieuwe zorgverzekering afsluiten

Uw nieuwe zorgverzekering afsluiten is erg eenvoudig. Met behulp van de zorgvergelijker op deze pagina kunt u eenvoudig uw voorkeuren aangeven. Op basis daarvan staat de goedkoopste zorgverzekeraar altijd bovenaan. Heeft u een geschikte verzekeraar gevonden? Dan hoeft u alleen maar te klikken op ‘aanvragen’. U wordt dan doorverwezen naar de website van de zorgverzekeraar. Hier kunt u uw zorgcontract aanvragen. Voer uw persoonlijke gegevens in en binnen slechts enkele minuten is uw nieuwe verzekering aangevraagd. Zo eenvoudig werkt het!

14 dagen bedenktijd

Wilt u graag uw nieuwe zorgverzekering afsluiten? Dan heeft u nadien altijd nog 14 dagen bedenktermijn. Zodra u de bevestiging ontvangt start de bedenktermijn. Bedenkt u zich nadien toch nog? Dan kunt u uw zorgcontract nog annuleren binnen deze gestelde termijn. Dat is wettelijk verplicht en daarmee geldt dat dus ook voor iedere verzekeraar.
Gratis overstapservice

Wilt u graag een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Dan geniet u altijd van de gratis overstapservice. Dat houdt in dat uw nieuwe verzekeraar uw oude verzekering opzegt. In een centraal register staat waar u momenteel verzekerd bent. Dat voorkomt ook dat u oververzekerd bent en/of dubbele kosten betaalt. De gratis overstapservice maakt overstappen van zorgverzekeraar ook erg eenvoudig.

Zorgverzekering afsluiten: heeft u nog vragen?

Wilt u graag uw nieuwe zorgverzekering afsluiten, maar heeft u nog vragen? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur en uiteraard kunnen wij u dan van dienst zijn. Stuur uw vragen en/of opmerkingen bij voorkeur zo specifiek mogelijk door zodat wij u zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen. Uiteraard horen wij graag van u.

Vergelijk.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord